2013. november 8., péntek

Egyszerü, mutatós ötletek gyerekeknek ovis/sulis karácsonyi vásárba

Szerintem fontos, hogy ezeket a tárgyakat a gyerekekkel együtt tudjuk elkészíteni. Mindhárom ajándék elkészítésekor be tudjuk vonni a csimotákat az alkotásba, ami nagy örömet jelent nekik és nekünk is :)

Elsőnek hadd mutassam be a kedvencemet, a bájos kis angyalkát. Sokan biztosan ismeritek, láttátok már, évről évre előkerül ez a forma karácsony előtt. A végeredményen sokat dobhat a gyöngy formája, a szárny design-ja. Ajándékozhatjuk akár csak magát az angyalkát, de fülbevaló alapra is akaszthatjuk, könyvjelzőre is tehetjük vagy ... ? :)

Elkészítése roppant egyszerű. Egy 50 mm-es gömb végű szerelőpálcára szépen egymás után felfűzzük a hozzávalókat. Először a harangvirág alakú üveg kristály gyöngyöt, aztán jön az angyalszárny fém köztes, a gömb alakú műanyag gyöngy és végül lezárjuk egy gyöngykupakkal. A kis videóban látható technikával megtekerjük a szerelőpálcát és lecsípjük a végét. A fém alkatrészeket megtaláljátok a webshop-ban antik bronz és antik ezüst színben is.

Egy angyalka alapanyag költsége 121 ft.







A grosgrain szalagos hajcsatokat már láthattátok itt a blogon, de olyan mutatós, egyszerű elkészíteni és tényleg jól tartja a hajat, nagyon praktikus is, tehát muszáj megint megmutatnom. Hátha valaki még nem találkozott velük.

Az elkészítése tényleg könnyű. A grosgrain szalagból levágunk 11-12 cm-t. Az aligátor szájába befogunk a 9 mm széles grosgrain szalagból kb 1 cm-t. Becsukjuk a csatot (így az megtartja nekünk a szalagot fixen) és Gütermann ragasztóval nagyon vékonyan bekenjük a csat felső részét. Szépen ráfektetjük a fémre a szalagot, középre igazítjuk és hagyjuk pár percig pihenni. Ha már nem izeg mozog a szalag akkor haladunk tovább a ragasztóval és a szalag fektetéssel amíg az el nem fogy. A végén azt az 1 cm-es darabot is leragasztjuk ami a csat szájába került.

62 ft egy csatnak az alapanyag ára.

Választhatunk mintás szalagot, akkor nem is szükséges rá semmi díszítés.

Feldobhatjuk egy kis masnival ...

... vagy masnival + fül nélküli gombbal

Vagy éppen ragaszthatunk rá bármilyen csecsebecsét amit otthon találunk.

Végül jöjjön pár könyvjelző. Mutattam már itt a blogon grosgrain szalaggal készült darabokat, most a változatosság kedvéért filccel dolgoztam. Ezek nem olyan 'nyeglék', bár ízlés dolga, kinek mi tetszik, ki mit talál praktikusnak. Nekem a vékonyabb, grosgrain-es változat is nagyon tetszik, használok is pár darabot.

Az elkészítése ennek sem ördöngösség. A filceket 20x30 cm-es darabokban lehet megvásárolni a webshop-ban. Keresztben vágtam egy 2,5 cm széles darabot, így 20x2,5 cm-es könyvjelzőink lesznek + a lelógó díszítés. A szövött szalagokat is a filc hosszához daraboltam. Összefogtam a filcet a szövött szalaggal és a szalagzáró véget egy fogóval felcsippentettem a munkapadról, a filc széléhez igazítottam és összenyomtam először középen, aztán a két szélen.

Ezután kedvünk és ízlésünk szerint díszíthetjük, műanyag vagy üveg gyönggyel, fém figurás fityegővel vagy fém medálra ragasztott resin/műgyanta virággal.

A lógók nélkül egy könyvjelző alapanyag költsége 242 ft. A képen látható sok gyöngyös díszítéssel, a másik oldalon egy 'Made with Love' feliratos függővel 420 forintra jön ki egy könyvjelző.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...